Adaptacija kopalnice od A do Ž

Adaptacija kopalnice od A do Ž

Bi želeli adaptirati svojo kopalnico?

Na spletni strani Prenova kopalnice vam nudimo kvalitetno, hitro in ugodno prenovo vaše kopalnice. Smo strokovnjaki z več kot 25 leti izkušenj. Več informacij o podjetju Instalacije Perin najdete na www.instalacije-perin.si.

Za več informacij o prenovi kopalnice pa si preberite nekaj nasvetov, pokličite nas na telefonsko številko 040 691-965 ali pa nam preko spletnega obrazca pošljite neobvezno povpraševanje:

  Z izpolnitvijo obrazca se strinjam, da mi podjetje Inštalacije Perin pošlje odgovor glede na poslano povpraševanje

  Kako se začne adaptacija kopalnice?

  Kopalnica je zelo intimen prostor v vsakem domu, zato se moramo obnove in ureditve lotevati zelo pozorno. To je predvsem prostor, ki mora biti, kolikor je mogoče, zelo funkcionalen, obenem pa je pomembno tudi, da je estetski, kar je ob množici sanitarnih naprav in inštalacij nemalokrat zahtevno delo. Ker so vse površine v kopalnici izpostavljene uporabi in vlagi, ali ker so ploščice že zastarele se odločimo za obnovo naše kopalnice. Pri tem nas seveda ne čaka samo menjava vsega kar je očem vidno ampak običajno tudi inštalacije, ki so očem nevidne. Celovita adaptacija kopalnice je menjava vodovodnih in odtočnih inštalacij, prenova električnih inštalacij z razsvetljavo, zamenjava stenskih in  talnih oblog ter sanitarnih elementov.

  Vizualizirajte si svojo kopalnico

  Le ta mora ustrezati vaši osebnosti, saj boste le tako bolj sproščeni in zadovoljni. Adaptacija kopalnice naj vsebuje tudi skrben pregled najsodobnejših trendov za praktično opremljeno kopalnico. Opremite jo po vašem navdihu, svetujemo pa vam, da naj vaše ideje in želje izriše še za to usposobljeni svetovalec. Na ta način si boste pridobili pravo predstavo o funkcionalnosti in videzu vaše kopalnice. Veliko navdiha najdete, če si ogledate naš portal z galerijama kopalniške opreme in kopalnic. Material, ki vam bo všeč, si shranite in lahko se zgodi, da bo najboljša kombinacija ravno mix dveh, treh kopalnic oziroma njenih detajlov. Priporočamo tudi, da si za izbrane elemente daste narediti tudi še 3D izris kopalnice.

  Izberite naše mojstre

  Pri adaptaciji kopalnice je pomembna organiziranost in usklajenost vseh mojstrov, ki pri obnovi sodelujejo. Največkrat so to izvajalci vodovodnih, električnih in strojnih inštalacij ter keramičar. V primeru, da si želite, da je adaptacija kopalnice hitrejša in s tem tudi nekaj prihranite, se lahko odločite  za obnovo na ključ, kjer je odgovornost zaupana za vsa dela enemu izvajalcu, ki kopalnico obnovi s svojimi partnerji.

  Ko boste izbirali mojstre, naj njihova ponudba vsebuje vsaj naslednje elemente: groba vodovodna dela, odstranjevanje ploščic in demontaža opreme,  zidarska dela, odvoz materiala, polaganje ploščic, priprava podlage za polaganje, finomontažna dela in fugiranje ploščic. V koliko boste pri izvajalcu vzeli tudi obvezni material, boste zaradi tega plačali nižjo stopnjo DDV.

  Koliko me bo adaptacija stala?

  Cena obnove je predvsem pogojena od obsega različnih del. Če zamenjamo samo wc školjko, kad/tuš, umivalnik in bide je to popolnoma drugače kot, če se obnove lotimo temeljito. Kar pomeni, da menjamo napeljavo, cevi, ploščice, opremo in vse ostale pripomočke, itd.  Adaptacija kopalnice oziroma njena cena je seveda odvisna od obsega prenove, velikosti kopalnice in  kvalitetnih vgrajenih materialov. Okvirna cena je približno med 2.000€ in vse do 6.000€. Dejansko se meri cena kopalnice po m2, ta pa je običajno višja, čim manjša je kopalnica (običajno zaradi kopalniške opreme, ki je precej draga).

  Ne pozabite na fekalije

  Adaptacija kopalnice pogostokrat pomeni tudi, da je potrebno zamenjati celotne podometne vodovodne in električne inštalacije. Obnova vodovodnih inštalacij je nujna predvsem za vse nekoliko starejše kopalnice, v katerih so montirane še svinčene cevi. Pogostokrat se zgodi, da po določenem času začnejo puščati. Predno menjate inštalacije predvidevajte tudi, kam boste na novo postavili vgradne elemente.

  Naj bo v vaši kopalnici prijetno toplo

  Ker imamo vsi radi tople kopalnice, priporočamo, da pri projektu adaptacija kopalnice upoštevate talno gretje, v kolikor ga še nimate. Če ste v situaciji, da tlakov ni mogoče zamenjati ali poglobiti lahko na tla, pod ploščice, vgradite termostatski električni grelni kabel, ki je lahko pritrjen na mreži ali pa je na zvitkih. Omogoča pa zelo enostavno polaganje. Debelina grelne mreže je zelo tanka (cca 0,5 centimetra) in skorajda ne vpliva na končno višino talne površine.

  Prijetno počutje v kopalnici – neprecenljivo

  Sodobni trendi kopalniške opreme se vse bolj nagibajo k čisti ali estetsko zaobljeni liniji minimalizma. Zelo pomembno je, da vaša adaptacija kopalnice upošteva, da cel prostor deluje kot usklajena homogena enota. Pod kopalniško opremo ne razumemo več le školjke, bideja ali umivalnika, ampak kopalnica postaja prostor v katerem se ustavi pogled, ko stopite vanjo. Piko na i na celotno kopalniško opremo na koncu naredi še izbira pravega kopalniškega pohištva, ki naj bo med sabo usklajen, tako glede barve kot tudi oblike celotne kopalnic.


   Z izpolnitvijo obrazca se strinjam, da mi podjetje Inštalacije Perin pošlje odgovor glede na poslano povpraševanje