Domofoni

Sodobni domofoni že dolgo niso več orodje za odpiranje vrat

Povpraševanje po sodobnih domofonih je vedno večje, predvsem zaradi svoje uporabnosti in varnosti, ki jih danes ponujajo. Znano je, da domofoni že dolgo niso več le orodje za odpiranje vrat, ampak mnogo več. Z njimi stanovalci na eni strani poskrbijo za varnost svojih nepremičnin, hkrati pa omogočajo še številne druge funkcionalnosti, ki povečajo udobje bivanja vseh uporabnikov.

Udobno odpiranje vrat na daljavo

Glavno udobje, ki ga zagotavljajo domofoni, je zagotovo odpiranje vrat na daljavo, ne da bi hodili vsakemu obiskovalcu posebej odpirat vrata. Ta pomembna funkcija pa se do danes bistveno ni spremenila, ampak le še nadgradila.

Odpiranje vrat na daljavo je izjemno pomembno pri večstanovanjskih ali poslovnih stavbah, kjer posamezniki nimajo informacij o tem, kdo je v stavbi in ali so glavna vhodna vrata zaklenjena ali ne. Z domofoni je odpiranje oziroma odklepanje veliko preprosteje, saj se po vsakem vstopu v prostor vrata avtomatsko zaklenejo, odpremo jih pa lahko le iz enega od stanovanj ali pisarn.

Današnji sodobni domofoni pa omogočajo tudi preusmeritev klica na vaš mobilni telefon, s katerim lahko kar na daljavo komunicirate s svojimi obiskovalci pred vrati. Tehnologija pa je napredovala tudi do te mere, da lahko v tem primeru odprete vrata kar s pomočjo svojega mobilnega telefona, ne glede na to kje se nahajate.

Video posnetek: https://www.youtube.com/watch?v=7d2W2tY4T20

Z domofoni poskrbite za svojo varnost

Današnji domofoni pa bistveno izboljšujejo tudi kakovost našega življenja in bivanja, saj imajo vedno bolj pomembno vlogo tudi pri zagotavljanju varnosti našega doma, bloka ali poslovne stavbe. Povečana stopnja kriminala je glavni razlog, da tudi ljudje vse bolj razmišljamo o svoji varnosti in v svoje domove namestijo domofon.

Domofoni vam omogočajo, da z njimi vedno veste, kdo je pred vrati in koga boste spustili v svoj dom. Obiskovalca pred vstopom tako lahko vedno ogovorite, ali pa ga vidite na LCD zaslonu in se odločite, ali mu boste odprli vaša vhodna vrata. Na ta način je varnost stanovalcev bistveno večja, njihovo bivanje pa bolj brezskrbno.

Dodatne funkcionalnosti ponujajo še več udobja

Z dodatnimi funkcionalnostmi pa so postali domofoni še uporabnejši, zaradi česar pa nam nudijo še več udobja. Običajno imajo notranje enote dodatne tipke, ki pa so prilagodljive tako, da si lahko sami izberete, kaj boste z domofonom upravljali, kot je na primer osvetlitev na stopnišči ali hodniku.

Medtem ko smo z domofoni v preteklosti odpirali zgolj vhodna vrata, pa vam današnji modeli omogočajo odpiranje tudi dodatnih vrat, ki si jih lahko sami izberete. V primeru, da imate ograjeno dvorišče, lahko z enim domofonom tako odpirate dvoriščna vrata kot tudi vhodna vrata.

Zelo uporabna funkcija je tudi možnost interkoma, ki omogoča komunikacijo med posameznimi stanovanji ali etažami stanovanja. S funkcijo boste lahko zelo enostavno poklicali otroke k večerji ali pa povabili vaše sosede na pijačo.

Če se želite izogniti izgubljanju ključev, potem so vam na voljo domofoni, ki imajo vgrajen RFID brezstični čitalnik. Za odpiranje vrat boste tako potrebovali RFID ključke, s katerimi lahko enostavno odprete vrata tudi ko imate obe roki polni. In še več! V primeru izgube ključka, se le ta programsko izbriše, zato ni več uporaben za odpiranje vaših vrat. Takšne ključavnice pa omogočajo tudi napredne načine kontrole dostopa kot so na primer časovne omejitve, ki so primerno predvsem za pisarne. V tem primeru lahko sami določite časovno obdobje v katerem bodo vrata odklenjena, nato pa se bodo sam avtomatsko zaklenila.

Nekateri naprednejši domofoni pa vam omogočajo še več! S prijavo v domače Wi Fi omrežje preusmerijo klic oziroma poziv na vaš mobilni telefon, zato boste lahko na daljavo komunicirali z obiskovalci pred vrati tudi ko vas ni doma in jim odprli vrata kar na daljavo. prav tako boste lahko na daljavo aktivirali zalivanje vrta, osvetlitev na stopnišču in še marsikaj drugega.

Modern dizajn, ki ustreza v vsak dom

Tudi po svojem dizajnu domofoni niso več le robustne škatle, ampak so vedno bolj privlačnega videza, zato ustrezajo v katerikoli notranji interier. Ker so postali sestavni del uporabnikovega vsakdana, so postali tudi vizualno privlačni.

Domofoni imajo danes le redko še klasične slušalke za sprejemanje in prekinjanje klicev, veliko bolj so v uporabi prostoročne notranje enote. Moderni LCD zasloni na dotik pa niso le moderni in elegantnega videza, ampak so tudi uporabniku prijazni, manj zapleteni in omogočajo preprosto upravljanje.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja