Kopalniško pohištvo za vsak dom

Želite, da vas povežemo z našimi ponudniki? Pridobite si njihovo ponudbo! Pošljite povpraševanje tako, da kliknete sem in izpolnite obrazec!

Pošljite povpraševanje zdaj!

 

Kopalnica si pri urejanju zasluži vašo pozornost

Prav zaradi prijetnega ambienta, urejenosti, praktičnosti in izražanja osebnega sloga, je treba izbrati skladno kopalniško pohištvo, kot so omarice, police, komode in podobni kosi, ki nudijo predvsem dodatne površine za shranjevanje.

Pri izbiri kopalniškega pohištva je namreč izjemno pomembno, da upoštevate prave mere in dimenzije. V kopalnicah pogosto najdemo prevelike elemente, ki ne ustrezajo niti prostoru niti potrebam in navadam, predvsem manjše kopalnice pa lahko le z enim nepremišljeno izbranim kosom pohištva postanejo preveč natlačene in neudobne. Kljub pomanjkanju prostora se tudi v zelo majhnih kopalnicah lahko najde prostor za vsaj eno omarico – nad ali pod umivalnikom ali nad straniščno školjko – le naj ne bo prevelika.

Barve za kopalniško pohištvo pa naj bodo skladne z barvami talnih in stenskih ploščic. Materiali so lahko popolnoma različni – lahko gre za les, iverne plošče, plastiko, steklo, kovino itd.

Kakšno mora biti pohištvo v kopalnici

Poznamo štiri vrste kopalniškega pohištva:

  • Kosovno pohištvo, ki se kupuje po posameznih kosih (npr. omarica, ogledalo). Opremljanje s takim pohištvom omogoča individualno opremo kopalnic in mogoča mešanje različnih stilov.
  • Garniturno kopalniško pohištvo je komplet pohištvenih kosov oziroma skupek pohištvenih elementov za celovito opremo v istem stilu. Pohištvo je sestavljeno iz določenega števila elementov, ki jih ni mogoče kupiti posamično, ampak zgolj v kompletu.
  • Kosovno sistemsko pohištvo je sestavljeno iz omaric oziroma elementov opreme v istem dizajnu. Posamezne elemente sistema lahko sestavljamo v poljubne kompozicije. Po navadi je sestavljeno iz ogledala z lučjo, omarice z umivalnikom, ene ali dveh vertikalnih omaric, ene pol visoke omarice in visečega elementa.
  • Elementarno sistemsko kopalniško pohištvo. Proizvajalci takšnega pohištva ponujajo posamezne elemente, iz katerih je mogoče sestaviti kose pohištva in kompozicije več kosov pohištva. Ti elementi so npr. stranice, police, stropi, hrbtišča, vratca, ogledala ipd.

Na kaj moram biti pozoren, ko kupujem pohištvo za kopalnico?

Pohištvo v kopalnici mora biti čim bolj funkcionalno razporejeno. Ne sme ovirati gibanja po osrednjem delu kopalnice. Police ali omarice, ki jih pogosto ali vsakodnevno uporabljamo, naj bodo čim bolj dosegljive.

Priporočljivo je kopalniško pohištvo, ki je pritrjeno na steno in dvignjeno vsaj deset centimetrov od tal. Lahko je tudi takšno, da stoji na kovinskih nogicah. Tako se v primeru razlitja vode omarice ne bodo uničile. Poleg tega pa se bistveno lažje čistijo tla v kopalnici. Če imamo fiksne, na tleh stoječe omarice, pa lahko preprečimo, da bi voda stekla pod omarico vsaj tako, da stik med omarico in tlemi zavarujemo s silikonskim kitom za kopalnice. Zaradi lažjega vzdrževanja in čiščenja priporočamo pohištvo čim bolj gladkih, ravnih linij.

Pošljite povpraševanje zdaj!