Prenova kopalnice hitro, kvalitetno in po ugodni ceni

Prenova kopalnice hitro, kvalitetno in po ugodni ceni

Želite prenoviti svojo kopalnico?

Pišite nam na info@prenovakopalnice.com za vse informacije

Smo strokovnjaki za prenove kopalnic z večletno tradicijo. S svojim znanjem bomo vašo kopalnico prenovili kvalitetno, hitro in ugodno. Odlikuje nas kakovost, zanesljivost, spoštovanje dogovorjenih rokov in ugodne cene. S svojimi bogatimi izkušnjami bomo tudi vam svetovali, kako optimalno izvesti prenovo in vašo kopalnico hitro, kakovostno in ugodno prenovili. Prenova kopalnice je lahko neprijeten poseg, vendar mi bomo poskrbeli, da bo prenova kopalnice končana v najkrajšem času in za najboljšo ceno.

izpolnite spodnji obrazec in popolnoma brezplačno in brez obveznosti boste dobili ponudbo za prenovo vaše kopalnice:

  Kako začeti s prenovo kopalnice?

  Kopalnica je najintimnejši prostor vsakega doma, zato se je treba njene prenove in urejanja lotiti še posebej pozorno. Obnova kopalnice se mora začeti z odločitvijo, ali bomo menjali le posamezne predmete ali pa se bomo lotili popolne prenove. Vsaka kopalnica ima svoje značilnosti in posebnosti, izmed katerih je pomembnejša velikost. Najsi gre za veliko ali majhno kopalnico, jo lahko s pravilno izbiro sanitarne opreme, ploščic ali dodatkov kar najbolje izkoristimo.

  Obnova kopalnice je torej zahtevno delo, vendar za izvajalce portala prenovakopalnice.com nič lažjega. Izkušnje in strokovno podkovan kader sta ključnega pomena za kakovostno izvedbo prenove. Za vas bodo izvajalci prenove na voljo od samega začetka za svetovanje in podporo. Vsak korak posebej se bodo z vami posvetovali in upoštevali vaše želje.

  Kopalnica je prostor, ki mora biti kar se da uporaben, hkrati pa si želimo, da dobro zgleda, kar je ob vseh sanitarnih napravah in inštalacijah včasih težko doseči. Ker so površine izpostavljene stalni vlagi in uporabi, ali pa ploščice delujejo zastarelo se odločimo, da se izvede obnova kopalnice. Pri tem pa nas ne čaka samo zamenjava vsega kar je vidno ampak po navadi tudi vse inštalacije, ki so očem nevidne. Celovita obnova kopalnice je zamenjava sanitarnih elementov, zamenjava talnih in stenskih oblog, prenova električnih inštalacij z razsvetljavo, vodovodnih in odtočnih inštalacij.

  obnova kopalnice
  Obnova kopalnice

  In, da se obnova kopalnice lahko prične je potrebno najprej pripraviti prostor za novo razporeditev. To pomeni demontaža obstoječih elementov, demontaža stenskih oblog in nova postavitev inštalacij, glede na stanje, ki ste si ga zaželeli. Če ste se morda ustrašili demontaže, naj vas pomirimo, saj naši izvajalci poskrbijo za odvoz odpadnega materiala na deponijo, tako da nimate nikakršnega dela s pospravljanjem. Po demontaži obstoječih elementov ter stenskih oblog je na vrsti adaptacija vodovodne in električne napeljave. Seveda je potrebno urediti tudi odtočne inštalacije.

  In ne nazadnje, obnova kopalnice naj bo taka, da je čiščenje kar se da enostavno in preprosto! Gre za prostor, kjer je higiena najpomembnejša. Tako osebna kot prostorska.

  Naredite si vizualizacijo prenove kopalnice, ki si jo želite

  Čim bolj bo le ta ustrezala vaši osebnosti, bolj zadovoljni in sproščeni boste. Predn se začne obnova kopalnice je potrebno, da dobro preučite trende za sodobno in praktično opremljanje kopalnic. Opremite jo po svojem navdihu, svetujemo pa vam, da na koncu vaše želje in ideje izriše še svetovalec. Edino na ta način boste dobili končno predstavo o videzu želene kopalnice. Največ navdiha boste dobili na našem portalu kjer imamo za vas pestro galerijo kopalnic in kopalniške opreme. Všečen material si shranjujte in mogoče bo vaša edinstvena kombinacija ravno mešanica dveh ali treh kop alnic oz. detajlov.

  Obnova kopalnice naj vsebuje tudi zavedanje, da si naredite toliko prostora v kopalnici, kolikor ga potrebujete. Če imate veliko kopalnico, nimate težav s prostorom. V primeru majhne kopalnice pa je to pogost pojav. V zadnjem času lahko dobite že kopalniško opremo, ki je posebej prilagojena za majhne kopalnice. V tem primeru poskrbite, da omarice in police segajo od tal do stropa. Izkoristite tudi prostor pod umivalnikom in nad WC kotličkom za izplakovanje. Prodajnega svetovalca povprašajte tudi po elementih za majhne kopalnice, saj danes za tovrstne kopalnice dobite že posebej prilagojene. Priporočamo tudi, da vam za izbrane elemente nato naredi še 3D izris kopalnice.

  Preden se začne obnova kopalnice pa je nujno potrebno tudi ugotoviti kaj vse moramo zamenjati. Pri tem gre predvsem tudi za cevi in električne instalacije v kopalnici ter morebitna vgradnja dodatnih sistemov, kot je na primer talno gretje.

  Poglejte si naše izvajalce

  Obnova kopalnice zahteva zahteva usklajenost in organiziranost vseh izvajalcev, ki pri tem sodelujejo. Običajno so to izvajalci strojnih in vodovodnih inštalacij, električnih inštalacij ter keramičar. Zaradi hitrejše izvedbe in tudi prihranka je možna tudinizvedba na ključ, kjer odgovornost za vsa dela prevzame en izvajalec, ki kopalnico prenovi skupaj s partnerji.

  Izvajalci imajo ključno vlogo za zadovoljstvo pri prenovi kopalnice. Ne skrbite! Naši izvajalci sodelujejo s preverjenimi in kakovostnimi partnerji, ki strokovno vgradijo vse kupljene izdelke (ploščice, kabino za prhanje, kopalno kad, kopalniško pohištvo, sanitarno keramiko, armature, luči itd.). Po opravljeni storitvi na izdelke in izvedbo del dobite tudi garancijo.

  Ko boste zbirali izvajalce, mora obnova kopalnice oziroma ponudba vsebovati vsaj naslednje točke: demontaža opreme in odstranjevanje ploščic, odvoz materiala, groba vodovodna dela, zidarska dela, priprava podlage za polaganje, polaganje ploščic, fugiranje ploščic ter finomontažna dela. Če boste preko izvajalca vzeli tudi material, boste plačali nižji stopnjo DDV. Obnova kopalnice zajema tudi material, ki obsega keramične ploščice, gradbeni in vodovodni material (lepila, fugirna masa, beton, vodovodne cevi in odtoki), sanitarna keramika, tuš kabina, kad, umivalniki in drugo.

  Cena, stroški, cena, stroški …

  Navadno pomeni obnova kopalnice večjo naložbo. To je treba upoštevati pri opredelitvi proračuna namenjenega za prenovo. Stroške prenove kopalnice lahko razporedite, saj vam ponudniki nudijo možnost plačila na obroke. Nakup izdelkov z vgradnjo je zaradi nižje davčne stopnje cenovno zelo ugoden. Pri vgradnji se upošteva znižana davčna stopnja, ki je 9,5 % namesto 22 %.

  Obnova kopalnice vsebuje različne cene, najbolj pa je cena odvisna od obsega del. Če menjamo samo kad/ tuš, wc školjko, bide in umivalnik je to povsem drugače kot, če se prenove lotimo temeljito. To pomeni, da menjamo cevi, ploščice, napeljavo, vse ostale pripomočke, opremo itd. Cena močno variira tudi glede na izbrano opremo – če se odločimo za opremo višjega cenovnega razreda lahko stroški prenove celotne kopalnice, z napeljavo in vodovodnimi inštalacijami, hitro naraste na precej več kot 5.000€. Prav tako se močno razlikujejo cene in kvaliteta ploščic.

  Cena kopalnice je torej odvisna od obsega obnove, kvalitete vgrajenih materialov in velikosti kopalnice. Začne se lahko nekje od 2.000€ naprej pa do 6.000€. Dejansko se meri cena obnova kopalnice po m2, le ta pa je praviloma višja, čim manjša je kopalnica (predvsem zaradi kopalniške opreme, ki ni poceni).

  Posvetite se fekalijam

  Obnova kopalnice največkrat pomeni, da je treba zamenjati kompletno podometno vodovodno in električno inštalacijo. Prenova vodovodnih inštalacij je obvezna za vse malo starejše kopalnice, v katerih so vgrajene še svinčene cevi. Nemalokrat se zgodi, da le te po določenem času začnejo puščati.

  Pred menjavo inštalacij morate predvideti, kje bodo na novo stali vgradni elementi.

  Če imate zelo tanke stene, lahko vgradite podometni sistem s kovinsko konstrukcijo, ki poveča nosilnost in omogoča uporabo visečih elementov. Obnova kopalnice z visečimi elementi bodo zagotovo, v kombinaciji z modernim umivalnikom, tvorili novo stilsko podobo vaše kopalnice. Ta način vgradnje tudi omogoča lažje in enostavnejše čiščenje sanitarnih prostorov.

  Če se boste pri nakupu armatur odločili za armature podometnih izvedb, morate pred polaganjem ploščic pripraviti še ustrezne vodovodne inštalacije.

  Čeprav očem nevidne, obnova kopalnice zajema inštalacije, ki v veliki meri določajo pozicijo sanitarnih elementov. Največja omejitev je pozicija hišnega vertikalnega kanalizacijskega jaška, v katerega se stekajo odpadne vode in fekalije. Paziti je potrebno, da je straniščna školjka postavljena čim bližje jašku in da je priključek nanj čim krajši. Dolg priključek lahko pomeni zamašitve in zmanjšanje statične trdnosti etažne plošče, v katero je vgrajen. Inštalacije se pogosto skrivajo tudi za suhomontažno steno, za katero se je uveljavil izraz inštalacijska stena. Takšno izvedbo je lažje vzdrževati in ne zahteva posegov v konstrukcijo. Pri samih inštalacijah so pomembni predvsem pravilni padci in odtoki.

  Naj vas kopalnica greje

  Ljudje imamo radi tople kopalnice, zato priporočamo, da obnova kopalnice vsebuje tudi talno ogrevanje, če le tega še nimate. V primeru, da tlakov ni možno menjati ali poglabljati, lahko na tla, pod ploščice vgradite termostatski električni grelni kabel, ki je na razpolago v zvitkih ali pritrjen na mreži. Omogoča zelo preprosto polaganje. Debelina grelne mreže je izredno tenka (približno pol centimetra) in ne vpliva bistveno na končno višino talne površine.

  Estetska keramika, estetski videz

  Ko izvajalci zamenjajo inštalacije in vgradijo nove podometne elemente, je na vrsti polaganje ploščic. Pomembno je, da pred polaganjem ustrezno pripravimo talne in stenske površine. Pri odstranitvi starih ploščic se mora neravna površina izravnati z ustreznimi stenskimi ali talnimi izravnalnimi masami. Prenova kopalnice naj se nadgradi s postopkom hidroizolacije, ki je izredno pomembna v predelih, ki so izpostavljeni vodnim vplivom. To so stene kabine za prhanje, kopalnih kadi, pri umivalnikih, bidejih in talne površine.

  Če obnova kopalnice zajema tudi talno ogrevanje, moramo za lepljenje talnih ploščic uporabiti elastično lepilo za ploščice. V zadnjem času je moderno, da stenske ploščice ne položimo prav do stropa, temveč zaključimo s polaganjem kakšnih pol metra pod stropom. Prostor bo tako manj omejen oz. vizualno bolj odprt. Za fugiranje ploščic imamo na voljo bogato barvno paleto fugirnih mas. Na vseh stikih med tlemi in stenami moramo fuge zatesniti tudi s kvalitetno elastično tesnilo maso.

  Obnova kopalnice naj vsebuje in vgrajuje predvsem ploščice različnih formatov. Po kakovosti površine so ploščicam zelo podobni mozaiki, ki lahko s svojim drobnim vzorcem talno ali stensko površino v kopalnici nadvse poživijo. Pri tem je potrebno biti previden, da v večji kopalnici nimamo prevelikih drobnovzorčastih mozaikov oz. jih ne obložimo tako v celoti. Dobili bi zelo intenziven in neusklajen izgled. Če obnova kopalnice predvideva mozaik, je le ta primeren za manjše kopalnice ali za manjše površine v večjih kopalnicah in se uporabi kot popestritev ambienta in dodatek h klasičnim ploščicam.

  Nekoliko drugačna in zanimiva rešitev je tudi prenova kopalnice z lesom. Ne gre samo za kopalniško pohištvo, ampak tudi za stenske in talne obloge. Lesene kopalniške talne obloge ponujajo prijeten občutek bosim nogam.

  Pri tem naj obnova kopalnice temelji na tem, da izberete zelo odporno vrsto lesa, ki lahko kljubuje spremembam temperature, vodi in vlagi. Za to so primerne nekatere tropske vrste, kot je na primer tik, ki se uporablja tudi v navtiki, nujni pa so tudi posebni premazi. Les potrebuje tudi več vzdrževanja. Priporočljivo je tudi, da je obloga postavljena tako, da je dvignjena od tal in da je na spodnji strani omogočeno zračenje.

  Dobro počutje v kopalnici je še kako pomembno

  Trend kopalniške opreme se vse bolj nagiba k čistim ali estetsko zaobljenim linijam minimalističnega stila. Obnova kopalnice mora slediti cilju, da celoten prostor deluje kot usklajena enota. Kopalniška oprema ni več le školjka, bide ali umivalnik, ampak postaja del kopalnice na katerem se vam ustavi pogled, ko stopite v prostor.

  Kopalniško opremo definira sanitarna keramika, katera je na voljo v vseh možnih oblikah, tako da potrebujemo še vodne armature in kopalniške dodatke, ki se med seboj stilsko dopolnjujejo in naredijo celoten prostor kot usklajeno enoto.

  Obnova kopalnice v zaključni fazi, ki da piko na i celotni kopalniški opremi je le še izbira kopalniškega pohištva, katerega se uskladi glede na barvo in obliko celotne kopalnice.

  Okno v kopalnici

  Obnova kopalnice naj zajem tudi okna, kar je zelo praktično, saj jih lahko odprete, da prezračite vlago. S tem bo kopalnica držala dlje, vlaga pa ne bo povzročala raznih problemov. Vsekakor morate poskrbeti, da bodo tla nepropustna za vodo, pomembno pa je tudi, da so nedrseča.

  prenova kopalnice