Ploščice za kopalnico po ugodni ceni

Imamo kvalitetno in pestro izbiro kopalniških ploščic različnih proizvajalcev po ugodni ceni. Nudimo vam strokovno svetovanje, hitro dobavo in kakovostno izvedbo del. Vse na enem mestu. Za vas najdemo celovito rešitev in vam tako olajšamo delo pri urejanju vaše kopalnice.

Želite, da vas povežemo z našimi ponudniki? Pridobite si njihovo ponudbo! Pošljite povpraševanje tako, da kliknete sem in izpolnite obrazec!

Pošljite povpraševanje zdaj!

Kakšne so primerne ploščice za kopalnico

V današnjem času je izbira opreme za kopalnice zelo odvisna od njene velikosti. Njenim dimenzijam se tako prilagajajo tudi velikosti in barva ploščic. Nekatere kopalnice so izredno majhne, celo brez dnevne svetlobe, sodobni projekti pa vključujejo v stanovanjske površine kopalnice večjih dimenzij.

Pri izboru ploščic moramo te dejavnike upoštevati. V kolikor je kopalnica majhna se priporoča ploščice za kopalnico svetlih barv in srednjih velikosti, npr. 25×40, 20×60, 15×50, da je na stenah čim manj rezanih ploščic. Veliki formati, kot so 30×60, 30×90 in podobni, pa so zelo primerni za večje kopalnice, v katerih pridejo lepo do izraza tudi različni mozaiki. Le-ti se navadno ne polagajo po celi kopalnici, temveč samo na posameznih delih sten, kjer pridejo do izraza v kombinaciji z osnovnimi ploščicami.

Če želite iz kopalnice narediti lep prostor, potem razmislite o klasičnih keramičnih ploščicah ali kamnitih ploščicah. Čeprav lahko te ploščice za kopalnico na prvi pogled delujejo hladno, lahko v kombinaciji z ostalimi deli kopalnice oziroma v skladu s kopalniškimi elementi in barvami kopalniških sten kopalnico naredijo Vsekakor bodite pri nakupu ploščic pozorni na njihovo kakovost oziroma razred in tudi oznako, ali gre za talne ali stenske ploščice.

Bodite pozorni na te napake pri kopalniških ploščicah

Paziti je treba na drsnost. Čeprav je tehnologija proizvodnje keramičnih ploščic že avtomatizirana in zagotavlja dobavo praviloma visokokakovostnih proizvodov, se v praksi še vedno pogosto srečujemo z napakami na keramičnih oblogah. Napake lahko nastanejo zaradi naslednjih razlogov oziroma njihovih kombinacij: neustrezne izbire materialov (keramičnih ploščic, lepila, fugirne mase), neustrezne kakovosti izbranih materialov in napake pri polaganju. Ploščice za kopalnico so lahko mokre in tedaj je nevarnost zdrsa še toliko večja. Zato je treba preveriti, kakšna je njihova drsnost oziroma koeficient trenja. V nekaterih primerih – še zlati, če vemo, da bo obloga čiščena z agresivnimi kemikalijami – je treba nujno preveriti tudi odpornost ploščic in fugirne mase proti kemikalijam.

Lasaste razpoke so latentna napaka. Med napake zaradi neustrezne kakovosti keramičnih ploščic, ki se največkrat pokažejo potem, ko so ploščice za kopalnico že položene, sodijo lasaste razpoke. Te nastanejo zaradi slabega ujemanja toplotnih raztezkov glazure in biskvita same keramike. To pomeni, da je pri določenih pogojih zaradi sprememb temperature glazura podvržena natezni napetosti, ki povzroči pokanje v glazuri. Pogosto je to latentna napaka, ki se pokaže ob uporabi lepila z visoko vsebnostjo cementa, tako da se med strjevanjem znatno krči in s tem vnaša napetost v ploščico.

Druga razmeroma pogosto reklamirana napaka keramičnih ploščic so njihove dimenzijske karakteristike, denimo ravnost površine ali odstopanja med posameznimi ploščicami. Morebitna prevelika odstopanja je možno hitro določiti z ustreznim testiranjem. Pri tem pa je treba vedeti tudi to, da standardi za ploščice za kopalnico  – keramične ploščice (pri nas je uveljavljen SIST ISO 13006) dopuščajo precejšnja odstopanja, saj znašajo 0,5 odstotka na povprečno mero (pri površini ploščice nad 90 kvadratnih centimetrov), kar pri ploščicah formata 50 krat 50 centimetrov nanese 2,5 milimetra. Pri polaganju je takšna odstopanja že težko primerno izravnati.

Ploščice za kopalnico terjajo tudi napako, ki je najpogostejša in jo tudi zasledimo pri polaganju, je prekratek čas med pripravo podlage in polaganjem ploščic. Betonska podlaga oziroma cementni estrih se namreč med sušenjem krčita. Skrčki zaradi sušenja in vezanja znašajo tudi do 0,5 milimetra na meter. Zaradi krčenja in nevarnosti odstopanja obloge navodila za polaganje ploščic praviloma predpisujejo, da mora med pripravo podlage in začetkom polaganja ploščic preteči ustrezen čas, tako da se podlaga dimenzijsko stabilizira. Za cementni estrih denimo velja, da ga je treba takoj po pripravi za sedem dni prekriti z neprepustno folijo, s čimer preprečimo izsušitev med procesom utrjevanja. Nato pa je treba estrih sušiti vsaj še nadaljnja dva tedna oziroma še več, če je ozračje vlažno in/ali če bodo tla ogrevana.

Druga bistvena napaka pri polaganju je pomanjkanje ali nepravilna izvedba dilatacijskih fug. To so elastične oziroma deformabilne fuge, ki jih je treba vgraditi, da kompenzirajo raztezke. Raztezki so posledica krčenja, strjevanja ali upogibanja podloge ali samih keramičnih ploščic. Same ploščice za kopalnico se namreč prav tako lahko raztezajo in krčijo zaradi spreminjanja temperature (denimo talno gretje, toplovodi) ali če se napijejo z vodo. Če so tako povzročene napetosti v oblogi prevelike, lahko povzročijo odstopanje ploščic (porušitev na stiku ploščica-lepilo) ali pokanje ploščic (porušitev v ploščici). Dilatacijske fuge je treba vgraditi vzdolž konstrukcijskih stikov ob robovih, kjer keramična obloga meji na drugo površino, in tudi vmes, tako da površina med dilatacijskimi fugami praviloma ni večja kot 60 kvadratnih metrov.

V zadnjem času je precej razširjeno tudi polaganje na stik. Nekateri proizvajalci ponujajo lasersko rezane ploščice za kopalnico, pri katerih so dimenzijska odstopanja zanemarljiva in jih je zato res mogoče položiti tesno drugo do drugo. A tudi v tem primeru je keramična obloga bolj togo vpeta, kar lahko povzroči odstopanje ploščic. V nekaterih nacionalnih priporočilih za polaganje (denimo Francija in Amerika) močno odsvetujejo polaganje na stik in priporočajo minimalno širino fuge dva milimetra, da se izognemo kasnejšim težavam.

Kaj pa cena kopalniških ploščic

Dobra novica za vse tiste, ki načrtujete opremljanje ali obnovo kopalnice, je, da so lahko tudi poceni keramične ploščice za kopalnico izjemno vzdržljive. Pri primerjanju cen keramičnih ploščic morate biti sicer pozorni na to, ali gre v posameznem primeru za ceno kvadratnega metra keramičnih ploščic ali pa je mišljena cena keramičnih ploščic na kos. Glede na to, da pri opremljanju kopalnice načeloma potrebujemo kar precej ploščic, je namreč razlika pri končnem znesku vse prej kot zanemarljiva. Pred samim nakupom pa se je dobro pozanimati, ali cena keramičnih ploščic za kopalnico vključuje tudi strošek montaže. Šele tako boste lahko zares presodili, ali gre pri ponudbi za resnično poceni keramične ploščice.

Pošljite povpraševanje zdaj!