prenova kopalnice

Prenova kopalnice: kaj vse potrebujete in koliko vas bo stala?

Morda čutite, da je čas, da se lotite tako obsežnega projekta, kot je prenova kopalnice. Pri tem vas bo verjetno zanimalo marsikaj. Koga boste najeli za prenovo? Boste delo raje opravili sami? Koliko stane prenova kopalnice? Kaj pravzaprav želite prenoviti?

V prvem delu prispevka vam ponujamo nekaj koristnih nasvetov glede prenove kopalnice, v drugem pa bomo pogledali, kateri dejavniki najbolj vplivajo na ceno prenove.

Triki za kopalnico, kakršno si želite:

Ko kupujete ploščice za svojo kopalnico, jih kupite na zalogo. Tako boste v primeru morebitnih kasnejših popravkov imeli ustrezne ploščice tudi, če takšnih takrat ne bodo več prodajali v trgovini. Najbrž ne želite imeti v kopalnici različnih ploščic.

Če je vaša kopalnica majhna, ob prenovi razmislite, da bi iz nje odstranili vse, česar nujno ne potrebujete. namesto zavese za prhanje lahko nad kad na primer namestite modernejšo stekleno ploščo.

Morda kompletna prenova kopalnice sploh ne bo potrebna, saj sicer vsi elementi kopalnice še normalno delujejo, moti pa vas le njen nekoliko zastarel videz. V tem primeru lahko veliko storite že s tem, da na primer zamenjate preprogo v kopalnici ali pa da na steno prilepite kako novo stensko nalepko, ki bo poživila dolgočasen prostor.

Če vam primanjkuje prostora za shranjevanje, ga lahko pridobite z nekaj preprostimi triki. Prvi trik je, da nad kopalno kad pri steni namestite karniso na vzmet in nanjo s kovinskimi kavlji obesite plastične košarice, v katere lahko pospravite šampon, gel za tuširanje in ostale stvari. Te lahko pospravite tudi v stojalo za začimbe, ki ga namestite v nad kad ali v kabino za tuširanje.

Koliko stane prenova kopalnice? Prenova kopalnice je lahko povsem poceni ali pa vas stane kar nekaj denarja. Pri določanju morebitne cene prenove si morate postaviti nekatera vprašanja:

Ali boste dela opravljali sami ali boste najeli izvajalca.

Če ste spretni z rokami, lahko s prenovo kopalnice opravite sami in tako prihranite kar nekaj denarja, ki bi ga sicer namenili izvajalcu. A pozor: če niste povsem prepričani, da je prenova kopalnice nekaj, kar lahko opravite 100-odstotno, se tega projekta raje ne lotevajte. Kaj lahko se vam zgodi, da boste s svojo nespretnostjo povzročili škodo, ki jo bo za vami moral popravljati strokovnjak in si boste tako nakopali še dodatne stroške.

Ali boste izbrali opremo višjega ali nižjega cenovnega ranga?

Kopalniška oprema je na voljo v več cenovnih rangih, vaša odločitev pa je, kateri rang je pravi za vas. Priporočljivo je, da za elemente, ki jih težko zamenjate, recimo kopalno kad in ploščice, izberete višji ali vsaj srednji cenovni rang, saj si tako zagotovite, da vam bo izdelek dolgo služil. Tiste elemente, ki jih je povsem enostavno zamenjati, pa lahko kupite tudi v cenovno ugodnejši različici, če želite. Vsekakor pa primerjajte različne ponudnike v vašem cenovnem rangu in izberite najkakovostnejšega. Kakovost je namreč pomembna, saj vam bodo kakovostne stvari zdržale dlje, kar pomeni prihranek na dolgi rok.

Ali bo prenova obsežna ali bolj enostavna?

Ali gre le za posodobitev že nekoliko dolgočasnega videza kopalnice? Boste zgolj zamenjali pipe in prebelili stene? Ali za vas prenova kopalnice pomeni, da boste odstranili ploščice ter zamenjali vodovodno in električno napeljavo? V prvem primeru bo prenova kopalnice najbrž precej poceni, v drugem pa bi znali porabiti kar nekaj tisočakov.

Koliko stane prenova kopalnice, tako v končni fazi v glavnem določa izbira izvajalca, obseg projekta in cenovni rang, v katerem boste kupili novo opremo. Upamo, da boste svojo kopalnico uspešno prenovili. Ne glede na to, ali boste dela opravili sami ali boste najeli izvajalca, ali boste izvedli veliko ali majhno prenovo, pa lahko vedno pokukate v Merkur, kjer boste našli prav vse materiale, ki jih potrebujete.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja