Tuš kabina za pravo ceno

Nudimo vam kvalitetno in pestro izbiro, različne proizvajalce ter ugodno ceno. Tudi po meri izdelane.

Želite, da vas povežemo z našimi ponudniki? Pridobite si njihovo ponudbo! Pošljite povpraševanje tako, da kliknete sem in izpolnite obrazec!

Pošljite povpraševanje zdaj!

Tempelj, v katerem boste uživali

Kopalnica s pravilno izbiro tuš kabine lahko postane tempelj, v katerem boste uživali. Kopalnici dajejo sijaj in osebno noto. Tuš kabina v prostor vnaša eleganco, morda v določenih segmentih celo luksuz, če jo opremite z nekaj dekorativnega materiala, dišečimi svečami, potpuriji in podobnim. Z masažno kabino si lahko doma ustvarite celo svoj wellness, v katerem lahko uživate, kadar vam je ljubo.

Popolna funkcionalnost

Tuš kabina za prhanje v kopalnici zagotovo zasede manj prostora in je primerna za vse kopalnice, tako velike kot tudi majhne. Prav tako je bolj praktična, saj porabimo manj vode kot pri kopanju, kar je z ekonomskega vidika še dodatna prednost. Prav tako prihranite tudi nekaj časa, saj velja prhanje za hitro in preprosto opravilo. Če torej res ne uživate v kopeli, bo kabina za prhanje prava izbira.

Kljub temu, da je prha zelo praktična, pa nam tudi ta nudi določeno stopnjo sprostitve. Tuš kabina nam namreč omogoča, da vanjo lahko vgradimo masažna telesa, vodne curke in podobne elemente za sprostitev. Masažna prha ima sistem z eno ali več šobami, ki so razporejene po dolžini telesa. Masažni prhi lahko dodamo tudi sistem s paro in tako ustvarimo učinek podoben učinku savne. Na voljo imamo tako hitro osvežitev v vročem poletju ali prijetno uživanje v sproščujoči sopari v mrzli zimi.

Lažja dostopnost

Tuš kabina je predvsem prednost za lažji dostop, kar pa je potrebno upoštevati tudi pri ureditvi kopalnice. Lažje je prirediti dostop, saj obstaja možnost postavitve kabine neposredno na tla, vstopanje vanjo in izstopanje iz nje pa je posledično popolnoma neovirano. Sami si lahko odmerite tudi njeno velikost in k tisti z več prostora dodate tudi stolček ali klop, oprijemala in polico za kozmetične izdelke.

Neomejene možnosti, med katerimi lahko izbirate

Možnosti izvedb za postavitev kabine za prhanje je kar nekaj. Tuš kabina kot kotna izvedba je lahko polkrožna, kvadratna ali pravokotna, postavimo jo lahko kot stensko izvedbo po celotni krajši steni kopalnice ali kot del daljše stene, na voljo pa je tudi krožna izvedba, primerna za velike sodobne kopalnice. Sodobne prhe omogočajo tudi uporabo savne, aromaterapije, kromoterapije in z različnimi načini pršenja tudi vodno masažo.

Kako vgradimo tuš kabino

Prva vrsta tuš kabine je montažna, ki je narejena v enem kosu. Tako vrata kabine, kad kabine, pa tudi zadnje stranice kabine, so povezane v enem kosu, ki ga v celoti prinesemo v našo kopalnico. Montažna tuš kabina ima tudi vgrajene razne dodatke, kot npr. poličke za milo, razna oprijemala in podobno, po navadi pa je vgrajen tudi tuš. Montažno tuš kabino se lahko v enem kosu prenese na drugo lokacijo, oziroma v drug prostor. 

Naslednja možnost je klasična tuš kabina. Ta je tudi najbolj pogosta, kjer posebej kupimo kad kabine in stranice ter vrata kabine. Zasloni proti škropljenju so lahko kompaktni ali pa kot zaslon uporabimo zavese. Pri tej vrsti tuš kabine lahko izberemo poljubno kad kabine, ta je lahko nekoliko višja, bolj praktična, a manj estetska, ali pa je kad v ravnini z zaključnim talnim slojem.

Še ena možnost, ki je najbolj elegantna, pa je vgradnja tuš kabina. V tem primeru je tuš postavljen v zidno nišo in ga z ene ali dveh strani ter od zadaj obdajajo zidovi, sprednja stranica pa je običajno steklena. Vgradnji tuš ne potrebuje posebej kadi, ampak lahko tla oblečemo kar v ploščice in zagotovimo ustrezen odtok. Notranjost tuša lahko oblečemo v keramiko, obdamo z marmorjem ali umetno maso. 

Čiščenje tuš kabine – enostavno, učinkovito, brez kemikalij

To je pravi prostor kjer se nabirajo kamen, ostanki šampona in umazanija. Le ta je včasih zelo trdovratna in jo težko odstranimo. Sol in limona sta močni živili v boju z nečistočo. Z limoninim sokom lahko očistite umivalnik, pipe, kad in tudi tuš kabina je dovzetna za takšne vrste čistilo. Za še boljši učinek pa dodajte žličko soli.

Še bolj čista bo vaša tuš kabina, če boste uporabili sodo bikarbono. Zmešajte žlico sode z nekaj vode, zmes nanesite na gobico in očistite. Za bolj trdovratno umazanijo in za vodni kamen pa lahko naredite mešanico sode bikarbone in kisa za vlaganje. Mešajte ena proti ena, mešanico vlijte v posodico z razpršilom in razpršite po tuš kabini. Pustite delovati vsaj eno uro, nato obrišite.

Če vam niti soda bikarbona, pomešana s kisom ne zadostujeta za čiščenje, potem lahko uporabite tudi boraks. Čeprav je povsem naraven, pa bodite z njim previdni in si po vsaki uporabi temeljito operite roke. Boraks učinkuje še bolje od sode, z njim pa boste uspešno odstranili tudi plesen. Tako bo vaša prha za tuš zasijala v popolnosti.

Učinkovito čistilo za kopalnico lahko naredite tudi iz kisa in detergenta za posodo. Segrejte lonček kisa, nato vanj vlijte nekaj detergenta za ročno pomivanje posode. Vlijte v steklenico z razpršilom, dobro pretresite in že imate pripravljeno čistilo s katero bo tuš kabina kot nova.

Dobro je vedeti

  • Če se radi tuširamo na toplem, v sopari, ki jo ustvari topla voda, naj bo tuš kabina z zaprtim tušem.
  • Če nismo pripravljeni po vsakem tuširanju obrisati kapljic s stekla, ne izberimo prozornega stekla ampak mat ( satinato) steklo, kjer se posušene kapljice ne vidijo.
  • Če med tuširanjem škropimo naokrog, izberimo zaprto tuš kabino, sicer bo potrebno brisati celo kopalnico.
  • Če je kabina za prhanje oblečena v prelep mozaik kopalniških ploščic, izberimo prozorno steklo, da bodo stene vidne tudi pri zaprtem tušu.
  • Če si v tušu želite zasebnosti, izberite satinato steklo.
  • V kolikor bo v vaši kopalnici tuš kabina, naj bo naklon talnih ploščic do kanalete ali sifona zadosten.
  • Pri zaprtem tušu naj steklene stene ne bodo povsem do stropa, da lahko para uhaja, sicer se na barvanih stenah in stropu lahko pojavi plesen.

Pošljite povpraševanje zdaj!