Vhodna vrata

Izberite prava vhodna vrata za vaš dom

Odločitev, katera vhodna vrata izbrati, zagotovo ni enostavna. Ob poplavi različnih materialov, modelov, linij različnih proizvajalcev je pogosto težko vedeti, kje in kako začeti. Izbira pa je zelo pomembna; vrata na vhodu so namreč prvo stičišče obiskovalca in v končni fazi tudi stanovalca z domom. Vrata morajo biti materialno in stilsko usklajena z objektom, človeku pa dati dobrodošel občutek vstopa vanj.

Osredotočimo se na materiale, med katerimi lahko izbirate.

Lesena vhodna vrata

Les spada med najpogostejše materiale, za katere se kupci odločijo ob menjavi vrat. Les je naravni material, ki vhodu daje toplino tako z zunanje strani kot tudi notranjemu ambientu. Na voljo je mnogo različnih modelov in linij. Če jih primerjamo s PVC materialom, imajo lesena vrata za vhod boljšo toplotno izolativnost.

Pri lesenih vhodnih vratih se da izbrati zelo različne vrste vzorcev, od povsem klasičnih pa do moderno zasnovanih linij, tako da lahko ustrezajo kakršni koli gradnji in arhitekturi. Klasična vhodna vrata lepo izgledajo na starejših objektih, s svojim videzom pa lahko ob ustrezni kombinaciji zelo estetsko dopolnijo tudi moderne gradnje. Moderna lesena vrata ponujajo pestro izbiro vzorcev ostrih linij, ki so značilne za klasični tip vrat, ali pa zaobljene in poševne linije. Ker imajo moderna vrata natančno izdelane utore na površini kril vrat, ti še bolj poudarjajo različne kombinacije tekstur in barv. Najpogosteje uporabljen je smrekov, hrastov ali macesnov les.

V obeh primerih se lesena vrata čudovito kombinirajo z dodatkom stekla. Lahko je izdelano s postopkom peskanja, kar doda posebne svetlobne efekte, zaradi česar posebna vrata še bolj pridejo do izraza in pustijo vtis na obiskovalcu.

Les-ALU vrata za vhod

Kadar izberete tovrstno kombinacijo, boste dosegli edinstven efekt spoja modernih in tradicionalnih materialov. To bo navzven naredilo nekoliko hladen in moderen vtis, hkrati pa topel in tradicionalen. Morda si je na prvo žogo težko predstavljati, kako bi lahko takšna vrata izgledala, a gre za ravno pravšnjo mešanico elegance in klasike. Na notranji strani je les, na zunanji strani krila aluminij. Vhodna vrata so tako zunaj izjemno dobro zaščitena pred zunanjimi vplivi, vzdrževanje je enostavno, življenjska doba pa je lahko zelo dolga. Na notranji strani z lesenim delom dosežete občutek domačnosti, topline in naravnega pridiha. Tudi pri tej vrsti vhodnih vrat imate na voljo klasično in moderno izvedbo.

Vhodna vrata

ALU vhodna vrata

Vrata za vhod iz aluminijaste plošče izgledajo sodobno in privlačno. So bolj odporna na zunanje vplive kot lesena vrata, v primerjavi z njimi pa imate precej večjo možnost izbire med različnimi barvnimi odtenki – lahko jih dobite v praktično katerem koli odtenku RAL lestvice. Prednost aluminija je tudi v tem, da so izjemno varna, saj so trda in odporna, predvsem gledano v kombinaciji s PVC vhodnimi vrati. Aluminij je mogoče povsem reciklirati, kar za PVC material ne velja.

Pri nakupu cena igra pomembno vlogo

Bolj ali manj je cenovna dostopnost tista, ki največkrat bistveno vpliva na našo odločitev glede izbire vhodnih vrat. Tako kot pri marsikaterem drugem nakupu tudi tu velja, da je bolje odšteti kakšen evro več in izbrati resnično kvaliteto, kot pa dati manj z namenom prihranka. Zelo rado se zgodi, da na račun nižje cene dobimo vhodna vrata, ki nam bodo služila precej krajši čas in bomo morali kupiti nova veliko prej, kot je načrtovano. Za enak denar lahko že v začetku kupimo vrata za vhod višje kvalitete in si s tem prihranimo odvečne skrbi.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja